Al vier jaar werk ik in Rotterdam in een kantoor met uitzicht op skyline Rotterdam. Vanaf het begin nam ik mij voor alle type bootjes die ik voorbij zie komen een keer te bekijken  en / of mee te varen.

Zo heb je er de pannenkoeken boot, de kleine gele watertaxi’s, een amfibie bus, een water taxi naar kinderdijk, de taxi/veerboot naar Dordrecht , vele woon schepen in havens en enkele omgebouwd naar cafe, restaurant of hotel. Aan de overzijde is de afmeerlocatie voor cruiseschepen. Elke donderdag ligt er weer een. (toen ik in augustus in Barcelona was voor vakantie dacht ik even het schip daar te zien, maar een blik op de website leerde mij dat er wel 20 van dezelfde schepen in Europa varen ūüôā ) . En nabij Katendrecht ligt de SS Rotterdam. Een voormalig cruise schip van de Holland-Amerika lijn nu omgebouwd en heeft hotel, congres en evenementen-faciliteiten.

Ik was teleurgesteld in mij zelf dat ik na vier jaar er nog weinig van had gerealiseerd. Vanmorgen realiseerde ik mij, dat ik toch al een stukje op weg ben.

Inmiddels door de storm in januari overnacht in een boot in de haven achter het kantoor, bij het afscheid van collega gegeten in de boot in de wijnhaven.¬†Afgelopen maandag in een kennismaking en teambuildingsuitje van het omgevingsteam bij rijkswaterstaat, met de watertaxi naar de SS Rotterdam gevaren.¬†In november gingen we met een hele groep collega’s op de RWS 1, opgestapt voor de deur, we gingen onder de Erasmusbrug door en zo richting de Nieuwe Waterweg. Onderweg konden we in prachtig mooi weer allerlei projecten de we met elkaar gedaan hadden nog eens bekijken en bespreken met nieuwe collega’s. Tal van schepen voeren voorbij, maar wij zaten op 1 van de mooiste!

En met nog enige maanden te gaan, vordert het afwerken van de hele lijst dan toch. Rotterdam, ik vind het een prachtige stad met lef, mooie skyline en vooral heel veel water, zo cool!

{ foto’s invoegen }